Usluga

Prevencija i konzervativna dentalna medicina

Prevencija i konzervativna dentalna medicina

Preventiva u stomatologiji: Ključ za zdrav osmijeh

Prevencija je temeljni koncept u stomatologiji koji ima ključnu ulogu u očuvanju oralnog zdravlja i sprečavanju oralnih bolesti. Kroz redovite posjete stomatologu i usvajanje zdravih oralnih navika, pacijenti mogu postići dugotrajan i zdrav osmijeh. U ovom članku istražujemo važnost prevencije u stomatologiji i ključne korake koje pacijenti mogu poduzeti kako bi održali optimalno oralno zdravlje.

  • Redoviti posjeti stomatologu: Redoviti posjeti stomatologu su temeljni korak u prevenciji oralnih bolesti. Preporučuje se posjet stomatologu barem dva puta godišnje, čak i ako pacijenti nemaju akutne probleme. Stomatolog će provesti temeljit pregled usne šupljine, dijagnosticirati potencijalne probleme u ranoj fazi i pružiti potrebne preventivne tretmane poput čišćenja zubnog kamenca i primjene fluorida.
  • Pravilna oralna higijena: Svakodnevna pravilna oralna higijena je ključna za održavanje zdravih zuba i desni. Pacijenti trebaju pravilno četkati zube najmanje dva puta dnevno koristeći meku četkicu i zubnu pastu s fluoridom. Također je važno redovito koristiti zubni konac ili međuzubne četkice za čišćenje prostora između zuba. Stomatolog može pružiti smjernice i preporuke za pravilnu oralnu higijenu.
  • Zdrava prehrana: Prehrana igra važnu ulogu u oralnom zdravlju. Konzumiranje zdrave i uravnotežene prehrane, bogate voćem, povrćem, cjelovitim žitaricama i proteinima, pomaže u održavanju zdravih zuba i desni. Treba izbjegavati prekomjernu konzumaciju šećera, gaziranih pića i slatkih grickalica koje mogu potaknuti karijes.
  • Upotreba fluoridnih proizvoda: Fluorid je mineral koji jača zubnu caklinu i štiti zube od karijesa. Redovita upotreba fluoridnih proizvoda poput zubne paste, ispiranja usta i profesionalnih tretmana s fluoridom može značajno smanjiti rizik od karijesa.
  • Zaštita od ozljeda: Zaštita od ozljeda u ustima također je dio preventivnih mjera. Pacijenti koji se bave sportovima s visokim rizikom od ozljeda u ustima, poput kontaktnih sportova, trebali bi koristiti sportske zaštitne naočale ili ustašice kako bi zaštitili zube, desni i čeljust od ozljeda.
  • Edukacija i svijest o oralnom zdravlju: Edukacija pacijenata o važnosti oralnog zdravlja i preventivnim mjerama ključna je za postizanje dugoročnih rezultata. Stomatolozi mogu pružiti informacije o pravilnoj oralnoj higijeni, zdravoj prehrani i važnosti redovitih posjeta stomatologu. Podizanje svijesti o oralnom zdravlju u široj zajednici također je važno kako bi se potaknula briga o oralnom zdravlju od najranije dobi.

 

Konzervativna stomatologija: Očuvanje zdravlja zuba i prirodne ljepote osmijeha

Konzervativna stomatologija je grana stomatologije koja se fokusira na očuvanje prirodnih zuba, restauraciju njihove funkcije i estetike. Kroz primjenu minimalno invazivnih metoda, kao što je uklanjanje samo zahvaćenog dijela zuba, očuvanje zdravog zubnog tkiva postaje prioritet. Ova grana stomatologije također pruža mogućnost estetske restauracije i obnove prirodne ljepote osmijeha. Primjena novih tehnologija unapređuje dijagnostiku i tretmane, dok redoviti posjeti stomatologu i preventivne mjere igraju ključnu ulogu u očuvanju oralnog zdravlja. Konzervativna stomatologija ima pozitivan utjecaj na kvalitetu života pacijenata, pružajući im dugotrajan zdrav i lijep osmijeh.

Recenzije korisnika

Lijepe riječi naših pacijenata

Moram pohvaliti cijeli tim: od stručnosti doktora, strpljivosti sestara u asistenciji, ljubaznosti i uslužnosti kod dogovaranja termina. Zaista sam zadovoljan kako uslugom tako i konačnim rezultatom.

Karlo F.

Kao dugogodišnji pacijent, vrlo sam zadovoljan stručnošću, ljubaznošću i predanošću kojom dočekuju svakog pacijenta.

Hrvoje K.

Predivna ordinacija i vrlo ljubazno osoblje! Uvijek im se s povjerenjem vraćam.

Ivan S.

Zdravlje zuba i osmijeh jako su mi bitni. Jednom ili dva puta godišnje u Ordinaciji Go Dent moje zube osvježe uklanjanjem kamenca i izbjeljivanjem zuba. Sam postupak izbjeljivanja nije bolan i vrlo kratko traje tako da u jednoj posjeti dobijem novi blistav osmjeh.

Petar P.

Ugradnja implantata odmah nakon vađenja zuba i izrada zuba na tom implantatu, omogućili su mi rješenje mog problema u najkraćem mogućem roku. Jako sam se bojala zahvata, međutim, razgovor s doktoricom, u kojem me upoznala sa zahvatom, potpuno me smirio. Izuzetno sam zadovoljna kako je zahvat protekao, nisam imala nikakvih bolova niti komplikacija, bilo je upravo onako kako mi je doktorica i rekla.

Martina S.

U ordinaciji Go Dent sam nakon dugo godina konačno izgubila strah od stomatologa. Uz mirnu i sigurnu ruku, detaljno mi je objašnjena svaka faza zahvata. Preporuka svima koji se boje sjesti na stomatološku stolicu. Također bi pohvalila ljubazno osoblje.

Ljuba N.

Imao sam ružne prednje zube i to me sve više smetalo. Došao sam na prvi besplatni pregled u Ordinaciju Go Dent i doktor mi je predložio postavljanje krunica u cirkonu. Krunice su bile gotove u vrlo kratkom roku. Prezadovoljan sam krajnjim rezultatom i svojim novim osmjehom.

Vitkor K.

Odlučila sam isprobati dermalne filere kako bi korigirala bore na svom licu. Bila sam oduševljena krajnjim rezultatom. Moje lice je poprimilo puno mlađi i svježiji izgled.

Dina K.

Molto contenta del lavoro eseguito dalla mia dottoressa, molto precisa è professionale. Grazie di tutto , consiglierei a tutti il vostro studio ...un abbraccio, buon lavoro 😊🤗

Anna B.

Prijava na newsletter

Prijavi se na newsletter i ostvari popust 10% na sve dentalne usluge!

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.Close

Kliknite za razgovor s nama / Contattaci